'' Pocket Scrapbooking: Getting started

Getting started


Een stukje voor 'Newbies', welkom! Je kunt op veel manieren een Pocket Page scrapalbum maken. Dit is heel persoonlijk en het leuke is, dat er altijd wel een manier is die bij je past als je van foto's en papier houdt. Er is zoveel aanbod op Project Life en Pocket Scrapbooking gebied, dat je soms door de bomen het bos niet meer kunt zien. Voor diegenen die nieuw zijn en graag willen beginnen met Pocket Scrapbooking is het handig om even stil te staan bij de volgende zaken voor je begint:

Welke techniek is voor jou het meest geschikt, welke indeling wil je in je album maken, en welke materialen wil je gaan gebruiken?

De werkwijze of techniek waarop je een album wilt maken is in te delen in drie soorten:
  • Traditioneel. Je werkt met een album, pen, papier, journaling cards, embellishments en plastic insteekhoezen met vakjes. Memorabilia zoals kindertekeningen, verjaardagskaartjes, toegangskaartjes voor pretparken, krantenartikelen, een staaltje stof van je trouwjurk of gebruikte vliegtickets van de vakantie vertellen vaak een verhaal op zich. Deze kun je naast de foto’s en tekstkaartjes in de insteekhoesjes van een traditioneel album bewaren. Wil je kunnen werken met verf, inkt en stempels of andere technieken, ook dan is de traditionele manier voor jou waarschijnlijk het leukst.
  • Hybrid. Dit is scrappen met alle bovengenoemde zaken, maar daarnaast met behulp van de computer. Zo kun je de teksten printen op de journaling cards. Of digitale kaartjes of foto’s bewerken en printen. Veel scrappers maken gebruik van een fotobewerkingsprogramma op de PC, mobiel of tablet.
  • Digitaal. Bij deze werkwijze maak je enkel en alleen gebruik van computer, mobiele App of een tablet. Als je bekend bent met de vele mogelijkheden van bijvoorbeeld Photoshop of Paint Shop Pro of de mobiele App van Becky Higgins gebruikt is dit een snelle en ‘schone’ manier van werken. Als je album af is, kun je het uiteindelijk laten printen. Deze albums nemen niet zo veel kastruimte in, maar bevatten net zoveel herinneringen en foto’s als een traditioneel album.
De indeling van je album is van belang voor het aanschaffen van een album en insteekhoezen, als je traditioneel wilt gaan scrappen. Wil je af en toe foto’s over bepaalde onderwerpen scrappen of maak je graag kleinere projecten, dan past dat prima in een klein formaat, 6 x 8 inch album. Wil je een jaar lang elke week een dubbele layout maken, of heb je een groot project met veel foto’s? Dan is een groot album van 12 x 12 inch beter geschikt. Gemiddeld passen er zo’n 40 tot 60 insteekhoezen in een groot formaat album, afhankelijk van of je ‘plat werkt’ of veel toevoegingen gebruikt. Er zijn ook albums voor Instagram foto's, mini-albums en in het formaat 9 x 12 inch en er komen er steeds meer soorten bij! Ikzelf zou beginnen met een album van 6 x 8 inch, zodat je eerst kunt uitproberen welke stijl je leuk vindt.

Bij de indeling van een album kun je denken aan:

  • Een album over een bepaald onderwerp of over een bepaalde periode, zoals bijvoorbeeld een baby-album, vakantie-album, trouwalbum, December Daily® of familie-album;
  • Een album, niet chronologisch of met een bepaald thema, gemaakt met verschillende technieken;
  • Een album met het verslag van een heel jaar, opgedeeld in tweeënvijftig weken met elke week een layout verdeeld over twee pagina’s;
  • Een album met het verslag van een heel jaar, opgedeeld in twaalf maanden;
  • Een album met het verslag van een heel jaar, als je elke dag één foto wilt vastleggen.

De materialen die je gebruikt in je album zijn afhankelijk of je digitaal werkt of met papier. Dit onderwerp is zo uitgebreid en elk soort materiaal heeft zijn eigen kenmerken dus helaas te veel om hier op te noemen, maar waar ik op mijn blog later op terug zal komen! In grote lijnen heb je een album, insteekhoezen, journaling cards, pen, embellishments, memorabilia en fototoestel/foto’s nodig. Daarnaast kunnen bij Pocket Scrapbooking materialen als verf, lijm, inkt, stempels, stansen en dessinpapier worden gebruikt.
Als je ervoor kiest om digitaal of hybrid te gaan werken heb je een computer/mobiel/tablet met apps nodig en daarnaast eventueel een scanner, printer, digitale embellishments en journaling cards.

Heb je vragen? Mail me gerust of laat een reactie achter!

Groetjes,
Monique